Kan man få fjernet ar efter acne?

Der skal ikke herske tvivl om, at mange danskere er ramt af acne. Derfor er der også mange, der oplever, at de rammes af ar. Nogle af disse ar forsvinder med tiden, mens andre forbliver. De af dem, der ikke forsvinder, er ar, der er opstået i læderhuden.

Har man først fået et ar i læderhuden, kan det ikke forsvinde. Det kan ganske vist reduceres, men det kan ikke forsvinde helt. Med den rette behandling er det dog muligt at gøre det stort set usynligt. Derfor er der også mange, der får behandlet deres acne ar.

Kan ikke altid fjernes helt

Overvejer du at få behandlet ar efter acne, er det vigtigt, at du ved, at der ikke kan gives en garanti for resultatet. Det vil sige, at du ikke kan få stillet en sikkerhed for, at de forsvinder helt. Du kan dog vide dig sikker på, at de kan reduceres og gøres mindre synlige.

I langt de fleste tilfælde bliver resultatet så godt, at man får svært ved at se det pågældende ar. Derfor er der også mange, der bliver glade for deres behandling. Du kan dog ikke forvente, at det forsvinder helt, da det kun er i meget få tilfælde, at det kan lade sig gøre.

Hvordan foregår behandlingen?

Ar, der er opstået efter acne, bliver behandlet med laser. Til formålet bruges en særlig laser, der reducerer rødme og pigment i arret. Dermed sikres det, at dit arvæv bliver mere elastisk og jævnt. Det er en fordel, da det giver en god reduktion af arret, så det virker mindre.

Behandlingen foregår med enten IPL-laser eller Fraxellaser. Er der tale om behandling af arvæv i dybden, bruges en Gigalaser. Dette vil dog ofte kun være til ar, der er opstået efter operation. Til ar fra acne er det mere udbredt, at der bruges enten IPL- eller Fraxellaser.

Gør det ondt?

Du bør ikke tro, at det gør ondt at få fjernet ar. Når behandlingen foregår med laser, er det nemlig en meget skånsom løsning. Derfor skal du ikke afholde dig fra behandlingen, fordi du tror, at det gør ondt. Det gør det nemlig ikke.

Dog er det værd at nævne, at du godt kan mærke laseren. Det er dog ikke noget, der gør decideret ondt. Derimod føles det mere som en form for prikken, hvilket – for nogen – kan være ubehageligt. Heldigvis har behandlingen ikke en specielt lang varighed.