Sådan finder du den rigtige belysning til din bolig

Belysning er rigtig vigtigt for et rum. Lys er med til at skabe en stemning og det er selvfølgelig også praktisk, når de mørkere dage kommer. Hvilken belysning du skal have, afhænger også af hvilket rum, det skal passe til. Lamper kan fås i mange forskellige modeller med forskellige pærer, der giver forskelligt lys. Du kan for eksempel vælge mellem gulvlamper og loftslamper. De fås i mange designs, så de kan passe ind i indretningen, i din bolig. Hvis du er tvivl, om hvor du skal have hvilken belysning, kommer der her lidt om belysning, i de forskellige rum.

Praktisk belysning

I rum hvor man ordner praktiske ting, er det en god ide med skarp belysning, så man kan se noget. Det kan for eksempel være i køkkenet. Der har man brug for et skarpt lys, så man kan se hvad man laver. Det nytter ikke noget at stå og lave mad, i et halvt mørkt rum. Det kan være farligt, især hvis man har gang i skarpe knive. I køkkenet vil man ofte bruge loftslamper, da det passer bedst til rummet. På badeværelset kan det også være en god med en lampe, med et lidt skarpere lys, så man kan se. Her vil en loftslampe også være ideel.

Belysning, der skaber en hyggelig stemning

Lamper er også med til at skabe en stemning. Derfor kan man for eksempel til stuen og soveværelset, vælge en lampe med en pærer, der har et varmere lys, som ikke er så skarpt. I stuen kan også vælge at have gulvlamper. Det kan man også i soveværelset, dog kan det være smart med loftslamper. Hvis du mangler inspiration til lamper, kan du tage et kig online. Der findes et stort udvalg, så du kan helt sikkert finde lamper, der passer til stilen, i din bolig.