Hvilken vin skal jeg vælge?

Ovenstående spørgsmål har plaget mange danskere gennem tiden. Det gælder især dem, som ikke er de store vindrikkere til dagligt. Hvis du står i en situation, hvor du skal stå for indkøb af vin, men ikke har det store kendskab til det, så er du bestemt ikke alene. Vin findes i mange forskellige typer, og indenfor hver type er der en masse forskellige slags at vælge imellem. Alene indenfor rødvinsverden findes der tusindvis af forskellige vine at vælge imellem.

Det er derfor fuldt forståeligt, hvis du er faret vild i vinens verden. Men hvis du læser videre i de følgende to afsnit af denne artikel, kan du forhåbentlig finde tilbage på rette kurs, og er samtidig blevet klogere på vin.

Vin til mad

Hvis du skal stå for vin i forbindelse med et måltid, så kan du ikke gå galt i byen med enten rødvinen eller hvidvinen. Rødvin er den mest populære vin til mad, og derfor er rødvinen det sikre valg. Hvis du derimod skal stå for vin i forbindelse med et arrangement, hvor temperaturen er meget høj, eller maden er meget let, kan hvidvin derimod være en glimrende løsning. Hvidvin er ofte mere frisk end rødvin, og derfor vil et koldt glas hvidvin være at foretrække, hvis det er meget varmt.

Vin i sociale anledninger

Hvis det derimod er en hyggeaften med pigegruppen, kan du godt gå lidt mere på opdagelse i vinens verden. Her kunne mousserende vin eksempelvis være et glimrende valg. Mousserende vin kan fås i meget tørre varianter – eksempelvis en brut. De kan også være meget søde. Hvis du er mere til en sød vin, kan du gå på opdagelse i doux vinene. Derudover er rosé en glimrende vin, hvis det er meget varmt. Du kan også altid spørge i en vinbutik, hvis du har brug for yderligere vejledning omkring dit valg af vin.